Dinda fund

Hottest Followers

Thursday, April 28, 2011

Beautiful is PAIN !!!! Part 1

Assalamualaikum Readers,

Lame rasenya da xupdate blog ku ini...hehe.Al maklum la cik Dinda ni busy sgt.Mane dengan nk examnya and pastu dengan keja yang banyak tapi mls nk buat mcm ne tu ??? Ishhh tula...klu asyik malas je ni, bile nya nak rajin sayang oi...xtahu la sayang.

Out of topics la cik Dinda ni...suka tau mcm tu.Actually,Cik Dinda nak share psl Cik Dinda da pkai BRACES. Abes tu, terbace artikal kat blog Fatin Liyana yang cantik tu psl braces tertarik pulak Cik Dinda utk memiliki gigi yang cantik jugak. Perh pasni gigi sy da cantikla kan...haha, klu tgk sy senyum xtutup mulut tu nak tunjuk gigi la tu...haha.Keh...keh..Gigi cik Dinda xdela kronik mane pun or J*******G.Tp,ade 2 btg gigi yang kat dalam tu kedalam.So nk btolkn dia bagi sebaris n xmau senget...da la tuannya senget kadang2, xkan la gigi pun nak senget jugak..haha

Cik Dinda xpg pun survey2 kat mane2 clinic pun...kaya la katakan masa tu.Hehe..hehe..Dtg2 kat clinic tu firstly buat scaling dulu then sje2 je tnye doc tu..

doc gigi saya bleh x pkai braces?
klu pakai lama x? Sakit x?
Pastu doc kata bleh la syg..xlame pun 1 1/2 je then klu nak cantik kena la thn sakit ye..=)
Sweet la ayt doc ni...
ok esk awk dtg balik yer...
So, keesokan arinya dtg la dengan harapan dpt pkai braces terus, tp xbleh jugak.
Doc kata gigitan xbetul...kena pkai retainer gigi atas and gigi bawah pakai retainer dulu tapi kena tunggu 3hr lagi ye.Nti doc call tau..baik doc.
3 hari yer...ok doc =)

Sy mmg suke cara doc ni layan pesakit, mcm kawan2...dala cute and cantik.So sampai la ari yang ditunggu2, sy bwk 2 best frenz sy yang comel2 ni utk teman.Really excited, hati melonjok2 gumbira...nak sangatkan rase.Pkai..pkai la.Ok fine la...sementara psg braces 2 bff sy ni gi jusco cr brg, once da siap call dia kata.

Finally, sy da ade gigi besi..tp yang xsyok tu kena pkai retainer.Cik Dinda xsuke retainer ni, ssh nk ckp sbb air liur kita terkumpul.Mase tu.. xpandai control lagi..cer tgk video bwh ni...lawak btol, rase mau guling2 bile tgk video ni.

video
Faham k ape sy ckp ni ?? Confirm telinga sume da kembang sbb nk fhmkan sy ckp apekan...

2 Bff sy dengki ni...ade k makan pizza !! ishhh jahat tau.Da tau Cik Dinda Xbleh mkn ni...sje je dengki.Da la 3 3 pun kuat makan. Tgk makan penuh gaya masing2, xpe...xpe...sy bleh tahan la.


Cik CT yang cantik..mata bulat (+____+)


Bodyguard Kami...Cik Inspektor
Ni lagi la bab makan mmg bersungguh2..tgk jela gaya suapan tu..ni gaya suapan kuak mulut =)


(◕‿◕ ✿ Pewittt...lawanya gigi kamu...After 2 hours, baru bleh psg dawai..
Nak color Turqoise + purple Ok x ??

Thanks to Fatin Liyana and Mama Micca  bagi semangat  & tips kat Cik Dinda utk ade gigi besi yang sememangnya akn menjadi persolan setiap mata yang memandang..

Mata ke mata...hati ke hati..
Nyanyi la pulak ye...

Lots of Luv ~ ~
Cik DiNda

Friday, April 22, 2011

KAROK Itu BESH !!!


Assalamualaikum Readers,

Karok!!!...eee best k ? Nila word yg pertama kuar dr mulut Cik Dinda once dia ajk gi karok.Okla...pg jugak la, nak rase sgt ape yg best sgt gi karok ni...Masuk jer dlm bilik 1st pilih lagu lakan...Ok, kita dengar dulu org nyanyi...Pastu diorg offer la kan..malu...malu...xpela,.ala nyanyi la weih, ngade plak.Ok la Cik Dinda nak nyanyi la...1st time lagu Cik Dinda nyanyi ms gi karok is lagu Yuna ~~ Dan Sebernarnya ~~


Nyanyi la Cik Dinda dgn gaya dia tersendiri.Control suara bukan main lagi, kekonon dapat lontaran suara plg merdu & lunak la ye...Hampeh!!! hehe.OK fine da nyanyi satu lagu la kan..ingat nk stop.Openya mau nyanyi lagi, is like mcm addicted gitu. Plss la bagi mic tu kat sy...buat mke cedey ni dgn harapan dpt mic lagi..haha.

Disini la bermulanya addicted sy kepada xtvt karok..Semakin menjadi2 gilenya thdp xtvt ini, every week confirm muke2 ni ade kat ali baba la. Kebtolan sy dpt Dept. yg mmg sporting gile + kpla sume besh2.
Seronoknya...yeeeehaaa..haha...haktuiiii.

Lame kelamaan karok da jd xtvt WAJIB dept Cik Dinda..Cik Dinda nk perkenalkan geng2 karok Cik Dinda ni...Meh kta tgk same2 calon2nya ok...



Lokasi : Ali Baba Giant Tampoi Sblh Toilet


Rock...Yeah!!


Combination Sore Yang Mantop ni....Lg2 yg pkai byk cincin dijari tu


Catur...xpandai main pownn

Okla...ni la geng karok Cik Dinda.Semoga persahabatan kita berkekalan ye.Jgn lupa juga percutiaan kita kawan-kawan ku sekalian.

Psttt : So far kat JB tempat yang selesa untuk berkarok adelah di Ali Baba dlm GIANT Tampoi.


Lots of Luv ~ ~
Cik DiNda

Friday, April 1, 2011

Big Smile ^___^

Assalamualaikum Readers,

I'am so happy...yesterday,today till the next day...why??? hehe...Just got Bonus la...A billion thanks to UEM Land...:) UEM in my heart...Wekkkss...:P

Sgt teruja bila check dlm account ade $$$$$$..Anyway alhamdullilah rezeki kenala sentiasa bersyukur ye..Msg2 senyum...jln senyum..makan senyum...sume senyum la.Teruja sgt kot...The words "shopping" da berlegar-legar kat atas kpla ni...xmau...xmau...pi jauh2 sane.Dinda sdg blajar utk berjimat cermat ni..tp, ble da smpi jusco byk plk listnya...hahaha

Actually i'm not feeling well today...bcoz today still the "BONUS Day" so Dinda decide to working and bcoz today ade Jom Makan-Makan Buah...OOOoo syoknya.So smile jela 1 hari ni yer


 

Below it's my Smile...Cheeesss...


Gumbira ni...=) Tgh drive pun smpt lg nk click..click amik pic sndri...

Bahaya tau...:D

Lots of luv ~ ~
Cik DiNda