Dinda fund

Hottest Followers

Thursday, June 30, 2011

When Stress Come Around ~!@$&9

Assalamualaikum Readers,

For sharing...
Stresss....Jgn sesekali...Huh !! sigh
Kena kawal tau...:P
Camne ?....Camni .... Smile :)
KAROK LA.....
See the below video...
Model2 tunjukan mcm ne caranya nk hlgkan stress
Cocktail + Panjang + Bdk Kecik...
So Cute u Guys...
Expecially cocktail yg over feeling...
Mcm tula...kenala bergaya + over feeling + smiling
Baru la stress tu kuar...
Haha...
Lawak giler muka dia time ni...huhuhuhu...

video


Bdk kecik time ni malu2 plak..
Hehe...dia nyanyi ala-ala terkepot-kepot malu gitu sbb ak amik video ni..
Hahaha...Aja..Aja..Fighting!!!
Jgn la malu...
Bhs ape tu ???? terkepot-kepot.
Lantak la...as long fhm sudah..
Whatever it is...the right way to release ur stress is...
Amik air sembahyang..solat sunat...zikir la.
Astaqfirullahhal'azim 20x...

Kla tina stop dulu...xmau bebel2, nti org menchi....hehe.
Aja...Aja...Fighting!!!

Lots of Lurve ~ ~
Cik DiNda

Thursday, June 23, 2011

Xberseri Tanpa Vaselin...

Assalamualaikum Readers,

Vaselin dgn ak mmg xdpt dipisahkan ye..Kemana sje ak pergi mmg ak bawa.Coz y ye mesti ade vaselin dlm hidup ak ni sbbnya ak mempunyai lips yg sensitif dimana cpt kering + mula merekah mcm tanah yg xkena air setahun...Buruknya...rs nak telan je lips ni  masuk dalam mulut.Bleh gitu...hehe.

Vaselin ni fungsi dia mcm lips moisturizer. Sgt bagus n berkesan pd mereka yg mempunyai kulit sensitif ye.Ak da pkai vaselin sejak 2 thn yang lalu.Amboi bahasa....cecah langit nmpk.Hahaha..Vaselin jugak bleh di pkai di tapak kaki yang kering, siku, lips & dia mcm memberi kelembapan la pd kulit.So xpyh risau2 or beli produk mahal2 ye. Pkai je vaselin. Actually Vaselin is not only for women je but Man also can used. Mcm kwn ak sorg ni...Si cocktail dia pun pkai vaselin gak.hehe

Ak pkai ni pun Cik Inspektor yang suggestkan dulu..dia cian kot tgk lips ak yg kering kontang ni...huhu.Miss her...eh ko tbe2 pulak feeling2 ni.Ape hal...haha :)

Eh...pehal ade pic ak plak ni.Kekonon mcm promote la..tp produk org kot...so ko xpyh nk over ea..hehe

1 more thing, klu pkai braces ni lips mmg mudah kering kot.Ni ak prsn sejak ak pkai braces ni...3kli shari mesti ak sapu kat lips.Kat ofc ats meja mmg ade vaselin ni yer...spe2 mau, meh la dtg meja ak.Hehehe...Npe ek ?? ak sndri pun xth.Ble kering, kulit akn mengelupas....jgn tarik tau...nti luka berdarah...pedih awww..Pkai vaselin tau..Baik punya...:)

Ala...tina penat da...tina letih.Kla, smpi bce next entry...

Lots of Lurve ~ ~
Cik Dinda

Monday, June 20, 2011

♥ Cik Inspector - Part 2 ♥

Assalamualaikum Readers,

Baru2 ni pergi jmpe Cik Inspektor kat PULAPOL..Disbbkan dia terlalu rindu dkt Cik Dinda dia memaksa kami iaitu mama su, Jasman n aku  utk dtg melawat dia. Ms ni keadaan kesihatanku mmg xmengizinkan, mane dgn dmm, muntah and yak...yak...hehehe.Nak pg xnak..takut plak dmm  makin teruk, da la xbiase drive jauh2.Hurmmm...nak xnak pg jugak.Alhamdullilah, badan ni xbt hal...dia th kot nk jmpe Cik Inspektor so dia pulih dgn sendirinya..
Xbleh tdo mlm ni...Excited sgt nk jmpe dia.First think yg ak pk adalah da kurus k  blom dia ni ? dulu ms mase lum masuk PULAPOL dia gebu comel..skrg mesti da kurus + hitam.hehe...



Cerita yg da basi...hehehe.Lmbt update..Kul 6.45 gerak dr JB pastu berhenti breakfast kat Pagoh mam mee hoon soto + ubat.Maklumla bdn xsihatkan...kang2 xpasal2 terkucil tgh jalan spe plk yg nk drive keta ak ni..Ayoiiii...


Fuh!!! akhirnya smpi gak kat PULAPOL.Awal kot smpi..kul 1.45 da terpacak kat pintu gerbang PULAPOL tunggu mase je nk masuk.Ht bdebar2 ye nk jumpe my "EYE" huhu...so excited  teman berkepit 24 hours la ktakan..terasa btol.Tp skrg da OK...


Ramainya ibu bapa, pakwe, makwe, suami and isteri yg tgh tunggu ank & psg masing2.Da mcm picnic di pdg kawad plak...siap ade tikar + mknan n mcm2 la.Teruja btol ak ms ni..xdpt bygkan life diorg yg 24 hours kena kawad jer...Lmbtnya pkul 2.30 rs nk cptkan je jam ni tp sme gak..sengal tol..Duduk bgn...duduk bgn...tgk kot2 tu wani yg kawad.Hehehe...Ishhh mane ni ? xnmpk btg hidung pun..mcm ne nak cam ni sume same gelapkan.Nsb baik dia da ckp awl2 pkai bju hitam tdg putih.Dia ni mmg addicted dgn hitam sbb nk cover bdn dia yg comel tu.Sbb color hitamkan dpt cover dr terlihatnya lemak-lemak comel yg baru jer dia ternak.hehe...muah2.



Finally ni la my BFF...comel gila dia time ni.Bg koman utk ank buahnya.Cpt la jalan ..sy nk peluk kamu la.
Rindu sgt kat my BFF ni..

Ready nk kuar baris ni...Time ni ak tergelak sakan tgk dia yg hitam ngenteng .Dia ni mmg tau ade je nk bt lawak..yg pg rapat dgn kerb tu bt pe ??? da kaki tersadung.Comel gile...:P


Kenapa mesti menangis ni...terlalu rindu @ terlalu sedih @ terlalu happy ??? Ak pun confius. Keadaan fizikal yg mmg mcm uzur giler.Siannya kat dia...Klu dlu comel, chubby, molek2 gitu.Skrg hitam, kurus n mcm tua plak."Mama  jgn nangis, nanti kakak nangis jugak." Tula ayt yg kuar dari mulut ibu & anak ni...Sayupnya hati ak mase ni..Mcm drama dlm cter sedih2 tu. Nangis smbil peluk2.

Salam-salam dgn sedara mara,pastu dia terus amik lemang mama su msk nak mam.Hehe...Mama su kata klu sedap..mama su masak.Klu xsdp mama su order kat kedai.Statement ni bt ak tergelak besar...klakar la mama su  ni..ayat cover line.

Mata ni melilau je cr kenalan...Kot2 ade jumpe inspektor lelaki yg hensem leh usha2...sengal tol.Malangnya xde sorg pun, sume muka ala2 nerd...haha.Xmau sihhhh....


Zoom ckit mke my BFF ni...kan da ckp hitam tu.Hehe...xpe nti da turus cantik la balik...:)

Oh mama ....jom la kita blk kata Hazwan.Sbr la adik...hey nk blanje mknkan..Yeah!!! lapa tu...

Mam laksa kat OLD TOWN...xbest sgt,.xkenyang.Hehe...nk nasi...nasi...Melayu btol ko ni la.

Dia blanje...dia...TQ :)

Abes mkan terus gerak gi Sentul, stay umah mak long.Ak lepak sgt2...smpi duduk pun tertdo...Ok. Tina stop dulu cter Cik Inspektor Part 2.Bubbye...

Lots Of Lurve ~ ~
Cik Dinda

Tuesday, June 7, 2011

Macam-Macam Ragam Bila Bos Tiada

Assalamualaikum Redears,


Nk update story mory sepanjang di ofc yang ketiadaan bos tercinta...TERCINTA??


Lihat la ragam kawan-kawan ku ini...semua super duper busy time pic ini di ambil. Nampak sgtkan..haha.Ape maksudku ini ?? Jwb dlm ht je..


Busy ikut rangking ni...Who is the The BUSY MAN ??? See this pic...Jeng...jeng...



The Winner...He like this...My new staff...:)
Ble tgk pic dia ni...the 1st word that i can say is "APE PUN XBOLEH" itula si bdk kck...Gaya lakonan yg mantap ye dimana kekonon sdg melayan client smbil bercakap di tlphone...tangan plak kekonon sdg menaip keje.Tp dia lupa kot nk bkk word or excel utk kejanya. Malu kan...malu...Sebaliknya dia bce metro plak.Hahaha...kat sini je dia da kantoikan diri sndri...cmne nk jd bos ni ??? ADUHH!!! reject la ko bdk kck...tp klu  ak jd BOSS ak bg dia jwtn PA ak je..hehe.DIA xth ni ak cter psl DIA ...mampuih ak...Xpun dia rs bangga sbb ak kuarkan cter psl dia.Kan...kan...Hahaha...Yg bestnya dia ni, puji cket la ea...FUNNY+SENGAL.tu yg ak xthn but i loikee...


Coktail...the 2nd TOP busy...Hehe,.Sorry yea, ni kira beruntung ms amik pic ni dia xtdo...Oppss!!! terkantoi sudah! Klu x..TIDO memanjang..Maklum la busy dgn keja yg melambak, so lepak la...Sume2 ni pndai berlakonnn.Hak tdo mmg diberi sepenuhnya kpd Coktail ni sbbnya dia ni mmg bleh digelar RAJA TIDO. Cuba bygkan ea...tgk action movie FAST 5 ms tu dia bleh didodoi...didodoi...dodoi...dodoi..ak dodoi lagu kasih.Nyenyak tu tdo...:P
jap2 bgn..jap2 bgn tnye xfhm! FUH!!! sedihnya time tu xpat concentrate.Huhu...huhu...1 of my fav.frenz ni.Bdk ni jugak FUNNY+BLUR. Ok NEXT...


Ni panjang...Npe mesti kta pnggil panjang ?? Owh sbbnya dia ni tinggi yg amat tau.Slh beli seluar jd senting.Tu pun kaki dia, dia da gulung2+ lipat2 kat bwh meja.klu x...xmuat meja tu. Yg ni mmg btol2 busy.Xtipu yg ni...yg ni klu da ngadap keja mmg keja la yang dia kejakan..haha.Bleh gitu ?? Xjugak, cuma ms ni dia diminta mensettlekan something so dia mmg bertungkus lumus  menyiapkannya.Bdk kuat tdo yg ats ni...panjang yg recommend keja kat sini.Hehe..:) Peaca No War Guyss

Lets talk about gurl plak...

Gurl kat ofc mmg sgt berkuasa yer...tp mereka bertiga mmg sehati sejiwa dlm segala hal. Nak tgk spe bossnya x ?? See below da...



Woiii...korek hidung ea.Xla...Ishh ade k kata boss korek hidung.Xmolek sungguh...Time ni ak tgh pening nk rombak carta organisasi baru ye.Dimana ak hanya memerlukan 4 org pekerja sje..hehe.Bengong btol...Any idea ???



Mama micca is my PA Kanan.Bru je jap td gubal carta organisasi baru.Blum announcekan lagi to PUBLIC..Idea2 bernas ni dia la yg mulakan...haha...ak pun layan.Sbb ak bab tokok tambah ni mmg tiada tandingan.Imginasi tinggi la katakan...Tgk PA Kanan pun senyum dlm pic ni..hebatkan..PA Kiri lelaki...xde plak pic dia.


Double peace dia bg...ni pun busy jugak.Dia adalah akak aka my Reference klu memerlukan ape2.Hehe


Udah2 la tu Tina...stop la menaip, da kul bpe ni gi wat keja la..

Lots of luv ~ ~
Cik Dinda

Thursday, June 2, 2011

Bile Da Jatuh,,,Ape Pun Xbleh !!

Assalamualaikum Readers,

Mcm biasela...ak mmg xpnh miss dr join ape2 farewell yg company ak organized.Bkn pe...time ni la nk berhorey...horey...gosip...gosip...sakat..sakat..makan...makan... dan yang sewaktu dengannya la.Jalan penuh gaya mutu keunggulan la kekonon.Budget tinggi la sbb ms tu pakai jubah seluar + kasut wedges + ak ni kurus melidi so nmpk la mcm tingggi..keh..keh...

Ku atur langkah ku satu persatu untuk memastikan gaya jalan yg terbaik.Tula kan org klu xbiasa pkai high heel jln pun nk kena catur...1.2.3 step...mcm tula & seterusnya.Hampeh btol ak ni...!!

Apepun benda da nk jadikan...da terjadi pun, tula sombong org panggil xnak toleh...Tu kata dia org la..
Mane xnya, org tgh kira step kaki ni pastu dengan jalan yang x rata takut plak jatuh then lalu plak kat papan & batu2 mmg x balance la jwbnya. Mmg ofc mate ak ni ade je  bahan nk kenakan ak.Lg2 yg bernama KING ni..sbr jela..Tgh ak syok atur langkah baik punya, tbe2 si KING ni menyampuk dr tepi..

"Amboi awk jalan mcm model...tinggi tu... ceh2" (ak xtoleh ni...jalan lg mls nk melayan bebudak ni)

Sekali lg si KING ni ckp "Perh sombongnya, maklum la jalan mcm model baik2 kang jatuh pulak" (ak senyum je time ni da nak tgelak sbb kena sakat mcm tu, tp mcm biase la control ayu lg)

Sampai je kat dpn ckit tu nak naik tangga bleh plak jatuh terduduk...siot btol si KING ni masin mulut dia.Sempat lg ak ckp aduh!!! hmmmm sy jatuh. Diorg time ni da gelak bagai la...tp ok lg la staff lain xnmpk sbb tgh khusyuk berbual & gosip2 sementara nk tggu PD bg speech terakhir.

Si KING ni bleh jerit..."Tatik Jatuh...tula td sombong sy panggil xnak toleh, daulat la tu dgn sy...kan da jatuh"

Bedesup sume pandang ke arah ak..kah2..kah2.Time tu ak rase nk cucuk je perut dia dgn jarum biar terbang mcm belon kat udara...geram btol.HAHAHAHA..Ak da mcm bt persembahan pulak.Malu jgn cakap la..blushingg ni muke tp cover line la.Keh...keh..amik kaw 1st tu jth dpn org ramai.


Mcm ni la gaya ak jatuh...sme tol dgn model catwalk ni....hehe :P
Ni di panggil jatuh style comel...kah2.Waklu...

Nak th mcm ne ak cover muka time jatuh ni :

1) Ak pun ketawa same menandakan xde ape2 yang berlaku looks like ak ketawakan org lain la pulak.Hehe...org akn pelik npe bdk ni jatuh tp dia pulak yg gelak...Bijakkan...hehe :P

2) Ak duduk then ak terus bt mcm biase teruskan perbualan seperti tiada ape yg berlaku so org akan stop tgk kita...

3) Ak tanye blk org yg gelak tu, eh kenapa gelak ek ? Sbb ko jatuh la..eh ak jatuh ea td..hohoho ak pun gelak same la,..bengong

4) Jap2 xingat la ak bt pe lg ek...owh!! bru ingat ak ugut diorg ak ckp  xnak join KAROK lg.Huhuhu..malu ttp malu tp tu adela sweet memory yg akan sentiasa ak ingat.

Mcm mane nk cter ni...ms ak jatuh, ak pandang muka sorg2 sume gelak sakan.Tp DIA x, dia cuma senyum sinis je DIA kata xsampai hati nak gelak sbb kesian pdhal mmg nak gelak sakan.Apepun..DIA tu mmg pelik sgt2 & ak cuma tersentuh dgn cara DIA je.Alamak touching la pulak....xmo touching...xmo...xmo...hehe.

Lots of Luv ~ ~
Cik Dinda